Een bijzondere ontmoeting

Het afgelopen jaar hadden wij twee bijzondere stoelen te koop in onze loods. Een set klassieke barok fauteuils met een donker houten frame en een zachtroze velours bekleding.

Echt een plaatje en nog in zeer goede staat. Zelf waren we op slag verliefd en het duurde dan ook niet lang voordat zich een koper meldde, tijdens een van onze Vintage on Sunday edities. Een jonge vrouw met een gloednieuw koophuis zocht meubels met een nostalgische uitstraling. Ondanks dat ze twijfelde wat haar vriend van deze fauteuil zou vinden besloot ze om een van de twee stoelen te kopen. Twee exemplaren kon ze helaas (en begrijpelijk) niet kwijt. De twee roze fauteuils werden dus (na een samenzijn van vele jaren) van elkaar gescheiden.

 

Enkele weken later werd de stoel die bij ons achterbleef gekocht door een echtpaar met twee jonge kindjes met een fantastisch ruim huis. Ook zij waren op zoek naar specifieke interieurstukken en accessoires om een nostalgische en warme sfeer te creëren. Ondanks dat ze nog midden in de verbouwing zaten namen ze de stoel alvast mee. Ze vonden het jammer dat de andere stoel al was verkocht, zij hadden er namelijk best ruimte voor gehad. 

 

Na een tijdje kwam de klant die de tweede stoel had gekocht weer even struinen en vertelde ons bij de kassa een fantastisch verhaal: druk doende met de verbouwing hadden ze besloten om het schilderwerk uit te besteden. Er werd een schildersbedrijf uitgenodigd en de vertegenwoordiger kwam langs om een offerte op te stellen.Op het moment dat zij de kamer binnenkwam waar de fauteuil stond werd het stil .... "die heb ik ook!". En geloof het of niet: de twee eigenaren van de fauteuils gekocht bij Vintage Brabant hadden elkaar ontmoet! De fauteuils bleven allebei in Oudenbosch en werden nu min of meer met elkaar herenigd! Van zo'n verhaal krijg je toch kippenvel! 

 

De eigenaren hebben afgesproken dat mocht een van hen uitgekeken zijn op de stoel deze niet zomaar wordt verkocht maar eerst kans maakt op een echte hereniging met het andere exemplaar.

 

Geloven jullie nog in toeval? ;-)