Stylingtips voor een knallende kersttafel

Nog 3 dagen en dan is het zover: kerstmis 2017! Een gezellige en sfeervolle tijd, waarbij we vaak vrienden en/ of familie opzoeken... of bij ons thuis uitnodigen. Heb jij stress van de kerstboodschappen (2 A4-tjes met boodschappen!!) en het bereiden van het 5 gangen diner inclusief wijnen? Maak een stappenplan zodat het overzichtelijk blijft.

 

In deze blog geven wij jullie stylingtips voor de mooiste kersttafel... zodat je dáár in ieder geval geen omkijken meer naar hebt.

 

1. Kies voor een centraal thema of kleurpalet!

Om rust te creëren aan tafel kies je voor één basiskleur. Dit kan je doen met het tafelkleed, maar ook met de decoratie zoals een lange loper (tip: kies een stijlvol stuk behang dat in de bouwmarkt in de restantenbak ligt). Of je kiest voor servetten, kaarsen en menukaarten in één kleur. Zo voorkom je een bonte kermis. Je kan natuurlijk ook een thema kiezen, bijvoorbeeld goud, sterren, glitter, Noors, dieren. Bij ons in de loods vind je diverse (in)complete serviezen, (kristallen) glazen, karaffen en bestek zodat je kersttafel een vintage uitstraling krijgt. Voeg natuurlijke elementen toe: kies voor onderzetters uit hout of decoreer met een takje uit de kerstboom. Liever traditioneel? Kies dan voor dennenappels en bessen.

 

2. Mix & Match!

Nu kan je gaan mixen! De borden mogen per gang verschillen, zolang ze maar uit eenzelfde kleurpalet komen. Of kies per gang voor een afwijkend bloemdecor.

En waarom moet het bestek allemaal uit één serie komen? Kies verder verschillende (verzilverde) kandelaars en etagères uit, die opgepoetst staan te shinen.

Denk ook aan een mix van stoelen. Niemand heeft 15 dezelfde stoelen en het is daarom juist leuk om allerlei stoelen (nieuw, oud, hout, plastic, met of zonder armleuningen) door elkaar te zetten. Een houten bankje biedt ook uitkomst leg daar voor het comfort wat leuke kussens of een mooie deken op.

 

3. Maak het persoonlijk

Print het menu uit (tip: op een oud vel bladmuziek) en schrijf de naam van elke gast op een exemplaar. Rol het op met een mooi lintje eromheen. Leg het op het bovenste bord. Wil je liever een spontane tafelschikking? Geef dan het menu als iedereen aan tafel zit.

Of schrijf met glas- of krijtstift de namen van al je tafelgenoten op de glazen. Geef deze glazen na afloop mee als kadootje. Een kadootje is natuurlijk sowieso leuk. Kom in onze loods snuffelen, er is zoveel!

 

We hopen dat we jullie hiermee inspiratie hebben gegeven. De belangrijkste tip is eigenlijk: geniet van het gezelschap en de tijd samen!

 

Namens het hele team van Vintage Brabant: sfeervolle kerstdagen gewenst en we hopen jullie snel weer te ontmoeten in onze loods in Oudenbosch!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0