· 

Blog by Gerdes Antiques

 

 

 

 Ken je dat gevoel? Blij worden van iets moois wat je net gekocht hebt! Dit gevoel hebben wij regelmatig als we in alle vroegte naar de Franse grens rijden om spullen te kopen met een verhaal.

De spanning bouwt zich op tijdens de reis in de vroege uurtjes. Welke pareltjes zullen we gaan vinden. Is het brocante, antiek of vintage. Het gevoel van het onbekende. Eenmaal daar aangekomen voelt het als thuiskomen door de sfeer, geur en de geluiden. De zoektocht kan beginnen. Eerst een algemeen rondje om een indruk te krijgen van wat er die dag allemaal word aangeboden. Bekijken van prijzen, vergelijken en een voorzichtige onderhandeling. We ontmoeten andere bekende handelaren die daar aanwezig zijn. Vluchtig bekijken we het aanbod en de echte onderhandeling start.

We tasten elkaar af en verkennen de speelruimte. De beste deal is ”als het aan beide kanten een beetje pijn doet”. Uiteindelijk een deal en de aankoop is gedaan. De adrenaline verlaat het lichaam en de blijdschap komt naar boven. Een geweldige antieke aankoop gedaan tegen een voor ons interessante prijs.

De weg vervolgt zich en er komen meer mooie items in het vizier. De onderhandelingen volgen elkaar in rap tempo op en soms komen we niet tot een interessante deal. Dat hoort ook bij het spel, hoe graag je iets ook wil aanschaffen. De bodem van het budget komt in zicht en het is tijd om de buit in te laden en na een kopje heerlijke koffie terug naar huis te keren. Tijdens de terugreis nemen we de gekochte items nog eens door en delen we de verhalen. We hebben allebei onze eigen voorkeuren voor oude items en versterken elkaar hierin. Onderweg wordt een gedeelte van de administratie op orde gemaakt en bepalen we alvast de verkoopprijzen. Eenmaal thuis aangekomen begint het proces van fotograferen, prijzen en plaatsing op website. Na een lange dag kijken we met een glaasje wijn terug op weer een geweldige ervaring. Passie zo mag je het gerust noemen!

-Gerdes-

Antiques

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0