· 

Blog by Nick Nacks Vintage

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Marsha van Nick Nacks Vintage.

Samen met mijn man en tweejarige zoontje woon ik in Delft en zoals de naam doet vermoeden hou ik enorm van vintage!

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor oude spullen, spullen met een ziel en een verhaal… Zo wonen we in een huis uit 1876 en hebben wij zes jaar een oldtimer (camper)bus gehad (die helaas weg moest met de komst van ons zoontje).

 

Nick Nacks Vintage is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, naast mijn fulltime job.

Al jaren loop ik in Frankrijk en Nederland rommelmarkten en kringlopen af op zoek naar mooie schatten.

In eerste instantie voor bij ons thuis, maar aangezien ik niet in een villa woon, kan ik niet alles houden.

Ik had al vaker op Koninginnedag (toen nog) oude meuk verkocht en dat beviel goed, daarom ging ik ook eens op de IJhallen staan in Amsterdam.

Dat vond ik zo leuk dat ik besloot dat vaker te doen, maar aangezien de oude meuk van zolder op een gegeven moment wel op was, besloot ik ook mooie oude meuk (lees: vintage) te verkopen. Spullen uit ons eigen huis waarop ik uitgekeken was geraakt, maar ook spullen die ik tegen kwam en een tweede kans gunde (voor een leuk prijsje) bij een leuke nieuwe eigenaar!

Zo gezegd zo gedaan, en Nick Nacks Vintage was een feit!

 

Ondertussen verkoop ik al een jaar of zes vintage, brocante en industriële spulletjes. Denk daarbij aan lampen, klein meubilair, emaille, ga zo maar door. Als ik iets tofs tegenkom neem ik het mee! Sinds ik moeder ben loop ik ook vaak tegen mooi vintage speelgoed of kindermeubeltjes aan, wat ik dan niet kan laten staan. Mijn zoontje heeft al een hele verzameling, en een deel staat te koop. De naam Nick Nacks komt trouwens van mijn man, elke keer als ik op zoek ging naar moois zei hij “ben je weer op zoek naar knick knacks?”, wat prullaria betekent in het Engels. Ik vond het wel leuk klinken dus het werd Nick Nacks Vintage!

Ik verkoop spullen op (vintage)markten, en via Facebook/Instagram/Marktplaats, en sinds een half jaar ook bij Vintage Brabant!

 

Hoe ik bij Vintage Brabant terecht ben gekomen?

Toen ik op Facebook zag dat er een Vintage Markt werd georganiseerd in december 2017 heb ik mij ingeschreven omdat het mij heel leuk leek… Helaas ging er een sneeuwstorm het land over en bleef heel Nederland binnen die dag, geen succesvolle markt dus. Maar ik vond het zo’n leuk concept dat ik heb besloten mijn spulletjes daar te laten staan voor de verkoop! Ik had al vaker spullen verkocht in winkels waarbij je een kast of een plank kan huren, maar omdat je bij Vintage Brabant per vierkante meter huurt geeft dat veel meer vrijheid, zo kan ik bijvoorbeeld kleine meubeltjes neerzetten. Ook ziet de hele winkel, en die is enorm groot, er daardoor een stuk leuker uit!

 

Elke keer als ik er langskom om mijn producten aan te vullen kijk ik weer mijn ogen uit en moet ik mij inhouden niet met allemaal nieuwe (oude) spullen thuis te komen!

Je bent er zeker wel een paar uur zoet, en gaat er gegarandeerd met iets moois weg, een aanrader dus!

 

Tot in Oudenbosch?!

 

Groetjes,

Marsha van Nick Nacks Vintage

Facebook.com/nick.nacks.vintage

Instagram: Nick_Nacks_Vintage

 

Ps In september is de volgende Vintage Markt, en ik acht de kans op een sneeuwstorm zeer klein, dus kom dan vooral even langs! :)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
 • #1

  Corine (dinsdag, 17 juli 2018 16:19)

  Via Instagram begreep ik dat je nog gemberpotten te koop hebt. Zou je mij n foto kunnen sturen en de prijs?
  Mijn mailadres is corinepeters@hotmail.com
  Ik neem aan dat je ook verstuurd?

  Dankjewel! Groet, Corine