· 

Blog by Bella's Handmade Design

De ene conceptstore is de andere niet. Dat weet ik uit ervaring. Maar op het concept “Vintage Brabant” werd ik in maart 2016 op slag verliefd. 

 

 

De winkel was toen net een paar maanden open. Ik had het al op Facebook voorbij zien komen. Oudenbosch, niet ver van mijn hometown Bergen op Zoom, daar móest ik zeker een keer langs. Ik schreef in voor het evenement Vintage on Sunday. Het leek me leuk om daar aan mee te doen. Mijn kraampje richtte ik in met handgemaakte én mijn verzameling vintage sieraden. Heel erg veel verkocht ik niet, maar ik kon tevreden zijn en het was een feest om mee te maken, om er bij te zijn. 

 

 

Een maand later huurde ik een vaste plek  en richtte mijn eerste kastje met spulletjes in. De maanden die volgden leerde ik wat wel verkocht en waar minder belangstelling voor was. Ik zag hoe de loods steeds verder werd gevuld en ontmoette steeds meer mede-ondernemers. Toen eigenaresse Bianca aangaf dat ze wel een paar extra handen kon gebruiken bood ik aan om te komen helpen. 

 

 

Sinds februari 2017 reis ik elke donderdag af naar Oudenbosch en doe allerlei klusjes om de winkel nóg leuker én bekender te maken. Zo restyle ik met regelmaat stukjes winkel en maak ik wervende posts op Instagram

 

 

Het succes van een conceptstore hangt mede af van de inbreng van de ondernemers. De spulletjes die te koop aangeboden worden moeten origineel zijn en passen in het concept. Bij Vintage Brabant is dat uiteraard vintage en brocante, maar ook handgemaakt, huisgemaakt, fairtrade en fairmade zijn van harte welkom. 

 

 

Daarnaast is je betrokkenheid als ondernemer bij het hele gebeuren onmisbaar. Je richt je “winkeltje” zo aantrekkelijk mogelijk in en zorgt dat het schoon en netjes blijft. Je wisselt regelmatig je collectie en vult het tijdig aan. En bij extra events probeer je zo vaak mogelijk aanwezig te zijn. Da’s niet alleen reuze gezellig maar je bent dan ook direct aanspreekbaar voor de bezoekers, oftewel je potentiële klanten. 

 

Uit ervaring weet ik dat die betrokkenheid vruchten afwerpt. 

 

 

Maar of je Vintage Brabant nu als ondernemer of als klant bezoekt; nergens anders in west-Brabant vindt je zoveel m2 toffe spullen bij elkaar. Kom langs en laat je inspireren ! 

 

 

Conny Bazen

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0